To jedno z moich ulubionych dań z kurkami. Przepis znalazłam dawno temu na GP, nie pamiętam już niestety autora, ale od tamtego roku robię tę sałatkę co roku. Bardzo Wam polecam.
(zdjęcie zrobiłam w zeszłym roku w lipcu w PL, niestety zagapiłam się i już mało w miseczce zostało :)
tutaj widziałam niedawno kurki z Bułgarii w Eurospinie, ale nie wyglądały tak zachęcająco jak nasze polskie :(
Składniki:
- 200g małych kurek
- mała cukinia
- ser gorgonzola
- cebulka dymka
- listki natki
- tymianek, sól, pieprz
- oliwa
- Kurki oczyścić, cebulę i cukinię pokroić w drobną kostkę.
- Na patelni zagrzać oliwę, dodać cebulkę, przesmazyć.
- Dodać kurki. przemieszać.
- Dodać cukinię. Przesmażyć razem.
- Dodać tymianek i natkę.
- Wyłożyć na talerze, posypać gorgonzolą. Podawać z grzankami!