Aktualnie
mamy sezon na wszystkie składniki – fenkuły z pola, granty z ogrodu, a pomarańcze
przyjechały z Sycylii. I jest sezon na trufle – ciekawe jak smakowałyby ta
sałatka posypana wiórkami świeżych trufli? Oliwa truflowa, moim zdaniem, doskonale komponuje się z anyżkowym posmakiem fenkuła i słodkością pomarańczy.
Wydaje mi się, że pomysł na taką kompozycję mam w głowie z GP, ale nie jestem
do końca pewna. Być może też zamiast pomarańczy były proponowane grejpfruty?
Spróbujcie?
Oczywiście
możecie użyć zwykłej oliwy jeśli akurat nie dysponujecie świeżymi truflami, ani nie macie oliwy truflowej:)
A tu jeszcze wersja z grejpfrutem zamiast pomarańczy. Też dobre
I jeszcze fenkuł, grejpfrut, czerwona cebula i czarne oliwki - ta to dopiero jest mocna! Wszystkie smaki wyraziste, więc żaden nie ma szans dominować - bardzo ciekawe. Ale nie dla wszystkich :)
A tu jeszcze wersja z grejpfrutem zamiast pomarańczy. Też dobre
I jeszcze fenkuł, grejpfrut, czerwona cebula i czarne oliwki - ta to dopiero jest mocna! Wszystkie smaki wyraziste, więc żaden nie ma szans dominować - bardzo ciekawe. Ale nie dla wszystkich :)