Fantastyczny, wiosenny serek na śniadanie.
Samo zdrowie, bomba witaminowa i pychotka :)
Szkoda, że tutaj nie ma twarogu, musiałam kombinować z innymi serkami (ricotta i rabiola), ale to i tak nie bylo to, co w Polsce - brak tej kwasowości i grudek.
Najczęściej używałam Twarożku wiejskiego Piątnicy, ale oczywiście zróbcie ze swoim ulubionym twarożkiem.
Najważniejsze składniki tej sałatki to: TWAROŻEK, RUKOLA I... WASABI!
Podaję wersję max, tak, jak robiłam na mega śniadania w Warszawie.
A wy wypróbujcie własne wersje i dajcie znać :)
Składniki:
- twarożek
- rukola
- odrobina wasabi (z tubki)
- ząbek czosnku
- troszkę majonezu do smaku
- warzywa: pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka
- zioła: szczypiorek, pietruszka
- sól, pieprz
- Wymieszać dokładnie twarożek z wasabi, majonezem i czosnkiem.
- Warzywa pokroić, zioła posiekać.
- Rukolę porwać.
- Wymieszać, doprawić (i dodać wasabi :))
- Zajadać!!!