Szybkie, niebiańsko pyszne KOKOSANKI



3 składniki:
puszka mleka skondensowanego słodzonego
duże opakowanie wiórków kokosowych
pół tabliczki gorzkiej czekolady pokrojonej na drobniutkie kawałki (lub cała czekolada)
i ew. kilka kropli aromatu waniliowego

Wszystkie składniki wymieszać, ułożyć na papierze do pieczenia formując malutkie kuleczki, piec w temp. 180 stopni do upieczenia :) czyli do zrumienienia brzegów. Wyjąć i odstawić do ostygnięcia i stwardnienia.
Smacznego!

uwagi:
1. aby czekoladę rozbić na kawałki można wykorzystać młotek lub wałek do ciasta - należy po prostu porządnie zbić czekoladę przed wyjęciem jej z opakowania. Potem nożem pokroić większe kawałki na mniejsze;
2. formując kuleczki należy co jakiś czas opłukać ręce wodą - wtedy masa nie będzie się tak kleiła;
3. układać na blasze zachowując odstępy - w czasie pieczenia cisteczka się niestety rozleją, ale to nei wpłynie na ich smak
4. z podanych proporcji wychodzi ok. 60 ciasteczek (3 blaszki/ 5 rzędów po 5 ciasteczek w rzędzie)