tak się nazywa i już. Dziękujemy Czarkowi i Uli.
Łosoś jest delikatny, soczysty i przepyszny.
Składniki:
Łosoś jest delikatny, soczysty i przepyszny.
Składniki:
- płat łososia (może być ze skórą)
- por
- marchewka
- kapary
- przyprawa do ryb
- Łososia opłukać, pokroić na porcje.
- Kawałki łososia ułożyć na folii aluminiowej, posypać przyprawą do ryb, odstawić w zimne miejsce.
- Na patelni, na oliwie lub na maśle, poddusić pokrojoną w plasterki marchewkę i pokrojonego w talarki pora. Posolić, popieprzyć, dodać dużą łyżkę kaparów.
- Wyłożyć warzywa na łososia, zawinąć folię, piec w piekarniku, aż łosoś będzie upieczony :) czas zależy oczywiście od wielkości kawałka łososia - trzeba sprawdzać.