MAKARON '15 ze szpinakiem, gorgonzolą i pistacjami wg. Nigelli



Pyszny, szybki makaron wg. Nigelli.
'15 - oznacza, że przygotuje się go w tak krótkim czasie :)


Składniki
  • świderki (mogą być zielone)
  • młody szpinak
  • gorgonzola piccante
  • niesolone łuskane pistacje
  • pieprz
  1. Wykonanie:
  2. Makaron ugotować al dente. Odlać wodę zostawiając ok. 1/4 szklanki. Wrzucić z powrotem do garnka dodając połowę odlanej wody, liście szpinaku, pokruszoną gorgonzolę i świeżo zmielony pieprz. Potrząsnąć garnkiem, włączyć gaz, dodać pokruszone pistacje i chwilę potrzymać na gazie, aż ser się rozpuści i zrobi się z sosik. W razie potrzeby można dodać pozostałą wodę.
  3. Wyłożyć na talerze i posypać całymi pistacjami.
Smacznego!